Strategie

Wat is waardevol voor onze klanten?

Ontdek de kracht van een strategie op klantwaarde

Bij Salescommunicatie geloven we dat het bieden van significante toegevoegde waarde aan klanten het enige vertrekpunt zou moeten zijn voor elke commerciële organisatie. Stel jezelf de vraag: hoe draagt jouw product of dienst bij aan het realiseren van de (veranderende) ambities en doelstellingen van jouw klanten? Zelfs de meest ervaren Sales Executives kunnen niet succesvol blijven met een inferieure propositie. Het aantrekken van mensen met investeringsbereidheid via aantrekkelijke vergoedingen en bonussen is mogelijk, maar wat gebeurt er wanneer die bron is uitgeput? Het resultaat is vaak prestatiedruk en hoge kosten.

Bij het succesvol opereren als salesprofessional is de belangrijkste factor concurrentiewaarde. Dit verwijst naar de relatieve waarde van jouw dienstverlening ten opzichte van de concurrentie, gezien door de ogen van klanten. Onze aanpak begint met grondig onderzoek naar wat jouw dienstverlening relevant maakt en welke waarde dit biedt voor klanten. Op basis van deze inzichten werken we samen aan de volgende pijlers:

  1. Ontwikkeling van producten of diensten met een hogere concurrentiewaarde: We helpen je om jouw aanbod te versterken en te onderscheiden van de concurrentie. Samen identificeren we kansen om de waarde die je levert aan klanten te vergroten.

  2. Vertaling van producten en diensten naar een sterkere waardepropositie: We zorgen ervoor dat jouw waardepropositie helder en overtuigend is. We helpen je de unieke voordelen van jouw aanbod te communiceren en klanten te laten begrijpen waarom ze voor jou moeten kiezen.

  3. Optimalisatie van communicatie-instrumenten en kanalen: We kijken naar de manieren waarop je (potentiële) klanten kunt bereiken en betrekken. Samen ontwikkelen we effectieve communicatie-instrumenten en bepalen we de juiste kanalen om jouw boodschap over te brengen.

  4. Ontwikkeling van kennis en vaardigheden: We investeren in de groei en ontwikkeling van jouw salesprofessionals. We bieden training en begeleiding om hun kennis en vaardigheden aan te scherpen, zodat ze beter in staat zijn om de concurrentie voor te blijven en waarde te leveren aan klanten.

We staan klaar om jouw organisatie te helpen groeien, concurrentievoordeel te behalen en betekenisvolle waarde te leveren aan jouw klanten. Samen creëren we een solide basis voor succes en duurzame groei. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen.